Een wokgerecht met heel veel groenten! De zalm uit dit recept is gemarineerd in een heerlijke Yakatorisaus. Serveer met noedels en zet in een mum van tijd een lekker gerecht op tafel.
Zalmfilet in Japanse hotpot Chan Chan Yaki
Porties: 2 personen
Equipment
- Wok
- Bakpan
Ingredienten
- 2 zalmfilets
- 1 wortel
- 2 groene paprika’s
- 2 bosuien
- 200 gram spitskool
- 100 gram taugé
- 100 gram champignons of paddenstoelen
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 eetlepels Yakatori saus
Saus voor de groenten
- 3 eetlepels saké
- 3 eetlepels miso
- 1 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel suiker
Instructies
- Snijd de spitskool, wortel, paprika, champignons en bosui fijn. Meng de ingrediënten voor de groentesaus en meng dit door de gesneden groenten.
- Marineer de zalm in de Yakatori saus. Verwarm een eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de gesneden groenten. Voeg na 5 minuten de zalm en taugé toe en laat nog 5 minuten op het vuur.
- Serveer de zalm met groenten in een schaal. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!