Een wokgerecht met heel veel groenten! De zalm uit dit recept is gemarineerd in een heerlijke Yakatorisaus. Serveer met noedels en zet in een mum van tijd een lekker gerecht op tafel.

Zalmfilet in Japanse hotpot Chan Chan Yaki

zalm japanse hotpot
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Japans
Trefwoord: Chan Chan Yaki, Gebakken zalm, hotpot, Roerbak, Wokgerecht, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Wok
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 zalmfilets
  • 1 wortel
  • 2 groene paprika’s
  • 2 bosuien
  • 200 gram spitskool
  • 100 gram taugé
  • 100 gram champignons of paddenstoelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels Yakatori saus

Saus voor de groenten

  • 3 eetlepels saké
  • 3 eetlepels miso
  • 1 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Snijd de spitskool, wortel, paprika, champignons en bosui fijn. Meng de ingrediënten voor de groentesaus en meng dit door de gesneden groenten.
  • Marineer de zalm in de Yakatori saus. Verwarm een eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de gesneden groenten. Voeg na 5 minuten de zalm en taugé toe en laat nog 5 minuten op het vuur.
  • Serveer de zalm met groenten in een schaal. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating